Практичне заняття з батьками на тему “Традиції української кухни” Приготування куті.

З першою зіркою на небі на столі застеляють нову скатертину, запалюють свічку. Традиційно готують 12 пісних страв – борщ з грибними вушками, вареники з картоплею і капустою, рибу, картопляні голубці, узвар, пампухи і неодмінно кутю.

Кутя – це традиційна основна різдвяна страва, яку готують із вареної пшениці, додаючи мед і мак. Кутя символізує жертву Богові, бо пшениця з медом є сакральною частиною святої вечері. Мак символізує мучеництво, невинно пролиту кров. Мед – символ Божого слова та чистоти.

Кутя – найголовніша страва на столі, з якої заведено починати трапезу. Горщик з кутею має нести господиня. Про історію, символізм куті та її види дізналися батьки ДНЗ «Даринка»,у групі «Метеики» вихователь Іваненко Л.М. 17 січня 2020 року провела пактичне заняття з гостями на тему: «Традції української кухні».Батьки власноруч готували різні види  куті,прикрашали її солодощами і звісно смакували.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>